Blog

Homokozásra fel!

A homokozás nagyon fontos a motoros készségek, a kéz-szem koordináció, valamint az izmok erősítésének szempontjából. Azonban mi van akkor, ha nem tudunk vízpartra látogatni a nyár folyamán, hogy fejlesszük homok nélkül gyermekünk készségeit? Aggodalomra semmi ok! Elhoztuk nektek a megoldást: kinetikus homok! Lássuk mit is jelent ez a különleges anyag és hol használhatjuk!

Tovább olvasom »

Ünnepeljük az Olimpia világnapját!

Ép testben ép lélek, tartja a mondás, ami nem csak a felnőttek, de a gyerekek életében is nagyon fontos szerepet játszik.

Tovább olvasom »

Így válassz megfelelő SUP-ot! kisokos

Az utóbbi évek legnépszerűbb szabadtéri sporteszköze vitathatatlanul a SUP. Az egészen kis gyerekektől az idősekig űzött sport remek kikapcsolódás nyáron a természetes vizeken. Ha már próbáltad vagy még csak gondolkodsz a kipróbálásán, adunk pár tippet, hogy miket kell tisztáznod, mielőtt beszerzed a saját SUP deszkád.

Tovább olvasom »

Mit csináljunk gyereknapon?

Közeleg május utolsó vasárnapja, a gyereknap. Vírus ide vagy oda, minden család szeretné, ha a gyerkőcök egyik kedvenc ünnepe emlékezetesen telne. Az idei gyereknap még talán nem lesz olyan, mint a vírust megelőző években, mi azonban ajánlunk néhány programot és közös tevékenységet, amikkel jól telhet a nap, bárhol is töltsük azt.

Tovább olvasom »

Szuper tippek, hogy a fürdetés élmény legyen!

Legyen szó a hidegről, amikor kiszállnak a kádból, vagy a ráncos ujjakról, mindig van valami, amit a kisgyermekek nem szeretnek a fürdésben. Ez a pár trükk segít abban, hogy már az első pillanattól kezdve boldog fürdőidőt teremts, ami által gyermeked a boldogságot és a kacagást fogja a fürdéshez társítani!

Tovább olvasom »

Miért alkalmazzunk fejlesztő játékokat?

A játékboltok polcain évről évre egyre több készségfejlesztő játékkal találkozhatunk. Na de miért is jók ezek a játékok? A játék a gyermek leginkább fejlesztő hatású tevékenysége, testileg, lelkileg és mentálisan egyaránt. A különböző fejlesztő játékok gyermekünket folyamatosan ösztönzik a tanulásra, a világ megismerésére és az önállóságra. Fontos tehát, hogy időben elkezdjük motiválni gyermekünket ezen képességekek gyakorlására. Igyekezzünk elősegíteni a mindennapi ismeretszerzést és tartsuk bennük ébren a vágyat az új dolgok megismerése iránt. Ezekre pedig a készségfejlesztő játékok kiválóan alkalmasak, hiszen velük a gyermek játszva szerezheti meg a felcseperedéshez szükséges tudást és tapasztalatokat!

Tovább olvasom »

Hogyan ünnepeljük a Föld napját gyermekünkkel?

A Föld napja minden évben emlékeztet minket, milyen csodálatos hely is Földünk, és milyen fontos értékelnünk azt. A Föld tiszteletét, óvását nem lehet elég korán megtanulni. Gyermekeink számára is fontos, hogy élhető környezetben nőhessenek fel. Összegyűjtöttünk nektek pár játékos programot, mely arra ösztönzi a gyerekeket, hogy újrahasznosított anyagokból készítsenek tárgyakat, és több időt töltsenek a szabadban.

Tovább olvasom »

A Nerf sikertörténete

A Nerf márka immár négy évtizede nyújt biztonságos, mégis izgalmas szórakozást a gyermekeknek. Története azonban kevésbé ismert, mint maguk a habszivacs lövedékek.

Tovább olvasom »

5 ok a társasozásra

A társasjátékok eredete hosszabbra nyúlik vissza, mint gondolnánk; már az ókori egyiptomiak is társasjátékokkal ütötték el szabadidejük egy részét. A játékok népszerűsége pedig azóta csak nőtt. Vajon miért ilyen népszerűek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében? Ma már mindenféle témára és életkora szabott társasjátékkal találkozunk a boltok polcain. Sőt, sok játék a korosztályokon átívelve egyszerre szórakoztatja a gyerekeket és a felnőtteket. Míg a fiatalok a divatos társasjátékos szórakozóhelyekre járnak, hogy újabb és újabb játékokat próbáljanak ki, addig a családok inkább az otthonuk biztonságában és melegében veszik elő újra és újra a megunhatatlan kedvenceket.

Tovább olvasom »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben