Blog

Szuper tippek, hogy a fürdetés élmény legyen!

Legyen szó a hidegről, amikor kiszállnak a kádból, vagy a ráncos ujjakról, mindig van valami, amit a kisgyermekek nem szeretnek a fürdésben. Ez a pár trükk segít abban, hogy már az első pillanattól kezdve boldog fürdőidőt teremts, ami által gyermeked a boldogságot és a kacagást fogja a fürdéshez társítani!

Tovább olvasom »

Miért alkalmazzunk fejlesztő játékokat?

A játékboltok polcain évről évre egyre több készségfejlesztő játékkal találkozhatunk. Na de miért is jók ezek a játékok? A játék a gyermek leginkább fejlesztő hatású tevékenysége, testileg, lelkileg és mentálisan egyaránt. A különböző fejlesztő játékok gyermekünket folyamatosan ösztönzik a tanulásra, a világ megismerésére és az önállóságra. Fontos tehát, hogy időben elkezdjük motiválni gyermekünket ezen képességekek gyakorlására. Igyekezzünk elősegíteni a mindennapi ismeretszerzést és tartsuk bennük ébren a vágyat az új dolgok megismerése iránt. Ezekre pedig a készségfejlesztő játékok kiválóan alkalmasak, hiszen velük a gyermek játszva szerezheti meg a felcseperedéshez szükséges tudást és tapasztalatokat!

Tovább olvasom »

Hogyan ünnepeljük a Föld napját gyermekünkkel?

A Föld napja minden évben emlékeztet minket, milyen csodálatos hely is Földünk, és milyen fontos értékelnünk azt. A Föld tiszteletét, óvását nem lehet elég korán megtanulni. Gyermekeink számára is fontos, hogy élhető környezetben nőhessenek fel. Összegyűjtöttünk nektek pár játékos programot, mely arra ösztönzi a gyerekeket, hogy újrahasznosított anyagokból készítsenek tárgyakat, és több időt töltsenek a szabadban.

Tovább olvasom »

A Nerf sikertörténete

A Nerf márka immár négy évtizede nyújt biztonságos, mégis izgalmas szórakozást a gyermekeknek. Története azonban kevésbé ismert, mint maguk a habszivacs lövedékek.

Tovább olvasom »

5 ok a társasozásra

A társasjátékok eredete hosszabbra nyúlik vissza, mint gondolnánk; már az ókori egyiptomiak is társasjátékokkal ütötték el szabadidejük egy részét. A játékok népszerűsége pedig azóta csak nőtt. Vajon miért ilyen népszerűek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében? Ma már mindenféle témára és életkora szabott társasjátékkal találkozunk a boltok polcain. Sőt, sok játék a korosztályokon átívelve egyszerre szórakoztatja a gyerekeket és a felnőtteket. Míg a fiatalok a divatos társasjátékos szórakozóhelyekre járnak, hogy újabb és újabb játékokat próbáljanak ki, addig a családok inkább az otthonuk biztonságában és melegében veszik elő újra és újra a megunhatatlan kedvenceket.

Tovább olvasom »

Az erdő kis állatai takaros babaházakban

Ki ne látta volna már egy-egy játékbolt kirakatában a klasszikus eleganciával berendezett kedves babaházakat, amikben babák helyett apró egerekre, nyuszikra vagy medvékre emlékeztető lények foglaltak helyet? A Sylvanian Families játékcsalád ikonikus babaházai mellett több generáció nőtt már fel.

Tovább olvasom »

Hangolódjatok a húsvétra kreatívan!

Közeledik a húsvét, ideje tavaszias pompát varázsolni a lakásba. Nem csak karácsonykor érdemes fokozott készülődéssel várni az ünnepet. A kézművességnek több áldásos hatása is van: fejlődik a kreativitás, a kézügyesség és még az otthonunk is megszépül!

Tovább olvasom »

3 játék, ami segít átvészelni a korlátozásokat

A kijárási korlátozások, az üzletek kényszerű zárva tartása hatással van a mindennapjainkra. Míg felnőttként számtalan módot találhatunk a szórakozásra, addig a gyerekek, főleg a kicsik számára még csak nem is tudatosul, mennyi ingertől fosztja meg őket ez az időszak. A pótlást ne bízzuk a képernyőkre; igyekezzünk a mindennapi tapasztalatokat szerepjátékokkal életben tartani.

Tovább olvasom »

Készüljünk a húsvétra! III. – Virágeső

A húsvéti kedvcsináló sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Volt szó a finom tojásról, a kedves kis nyusziról, most pedig ejtsünk szót a tavasz elengedhetetlen kellékeiről, a színpompás virágokról, amelyek a kertben és a lakásban dekorációként egyaránt jól mutatnak.

Tovább olvasom »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben