Top5 jelmezötlet gyerekeknek – otthonra is!

A gyerekek imádnak beöltözni. Legyen szó farsangról, Halloweenről vagy csak egy gyerekzsúrról, más szintre emeli a játékot az, ha valóban egy kedvelt figura bőrébe bújhatnak a gyerkőcök. Manapság a jelmezbálok ritkábbak ugyan, de ettől még ne mondjunk le a beöltözés öröméről!

Tarthatunk otthon jelmezes napokat, így a lurkó vasárnap egész nap a kedvenc állatának vagy mesefigurájának öltözhet. Ha nagyobb jelmezgardróbunk van, akkor tematikus napokat és hétvégéket is tervezhetünk. Akár egy játék erejéig is felöltheti a jelmezt a kicsi, és nem csak ő, de mi is. Vannak alakok, akiket pár otthon elkészíthető kiegészítővel is megjeleníthetünk; királyra papírkorona, varázslónak varázspálcikai egy darab botból és hasonlók. Az biztos, hogy a jelmezek sokkal élethűbb játékélményt nyújtanak a gyerekeknek.

És hogy minek öltöznek a kicsik a legtöbbször? Az öt legkedveltebb jelmez közül érdemes egyet otthon tartani talonban, mert még jól jöhet.

5) Orvos

Legyen szó az emberek vagy az állatok gyógyításáról, sok gyerek érzi hivatásának ezt a foglalkozást. A jelmez sem túl bonyolult, egy fehér köpeny és egy sztetoszkóp elég ahhoz, hogy megnyisson a kis magánrendelő.

4) Macska

Cicafülekkel, farokkal és pár festett bajuszszállal bárkiből kis ragadozó válhat. Azért a nagymacskákról se feledkezzünk meg, mert a sörényes oroszlán, vagy a csíkos tigris is gyakori jelmezötlet.

3) Szellem

A kivitelezésen sok múlik; kis kísértetekkel találkozhatunk akár egy kivágott lepedő, akár egy profi jelmez formájában is. A szellemek a gyerekeknek nem félelmetes jelenségeket, inkább kedves mesehősöket, érdekes lényeket jelentenek.

2) Szuperhős

Melyik gyerek nem szeretne szupererőt? A képregények, a sorozatok és a mozifilmek pedig tálcán kínálják a jobbnál jobb ötleteket arra, hogy ki hogyan mentené meg a földet. Superman, Pókember, Macskanő - ezekben a jelmezekben még a legunalmasabb délután is kalandos lehet.

1) Hercegnő

A legnépszerűbb alak még mindig ez a klasszikus kislányjelmez. A hercegnő vagy királylány viselhet koronát vagy tiarát, fodros ruhája pedig pompázhat a szivárvány bármelyik színében. De vigyázzunk, mert a kis hercegnők óhajait mindig teljesíteni kell.

Olvasd el többi cikkünket is:

Mezítláb az egészséges lábakért »

10 dolog, amit nem tudtál a LEGO-ról »

Lézerharc a kertben »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben