Sátor-bátor

Azt hiszem, mindanyunknak megvan az a gyerekkori élmény, amikor bebújtunk a szekrénybe, vagy újabb és újabb búvóhelyet építettünk magunknak izgalmasabbnál izgalmasabb alapanyagokból.

Aztán az első sátorozás! Na, az volt a valami!!!

Ezért gondolom úgy, hogy legalább egy sátornak minden családban kell, hogy legyen helye… Mert néha igenis el kell rejtőzni! Gyakorolni a bátorságot, ami ehhez kell. Arról már nem is beszélve, hogy lelkileg mennyire fontos az a titkos egyedüllét. Amikor csak magunk vagyunk. Meg a gondolataink, a képzeletünk. Egy gyereknek pedig különösen fontos, hogy elbújhasson. Akár magányos farkasként, akár falkában, akár rábeszélve egy felnőttet, hogy vegyen részt a kalandban. A sátor emiatt többet jelent annál, mint ami eredetileg, nem csak néhány rúd és némi vászon.

De az igazi meglepetés számomra az volt, hogy mennyire jó dolog és milyen fontos szerepet kaphat a sátrakat összekötő hernyószerű alagút. Ennek az egyre népszerűbb elemnek nagy jelentőséget tulajdonítanak bizonyos képességek fejlesztésében. Sőt, állítólag a születésünk körülményei befolyásolják az alagútban előtörő érzéseinket. Megfelelően képzett szakember messzemenő következtetéseket tud levonni ezekből a “jelekből”. Ezért gondolom, hogy meg kell gondolnunk milyen sátrat választunk akár kül- akár beltérre. A díszes, cirkuszi sátor helyett javasolnám a több elemből álló “sátortábort“, hiszen már ezekhez is kedvező áron juthatunk hozzá. Nyilván attól is függ mekkora hely áll rendelkezésre, de ez utóbbi lehetőség változatosabb, még ha csak egyet is állítunk fel, vagy esetleg csak a fent említett alagutat használjuk. A lényeg, hogy sátorozni jó! Kalandra fel!

Olvasd el többi cikkünket is:

Játékos tanulás tavaszi szünet alatt is »

5 kerti játék, amit mindenki szeretni fog! »

A játék jó üzletemberré tesz »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben