Mit csináljunk gyereknapon?

Közeleg május utolsó vasárnapja, a gyereknap. Vírus ide vagy oda, minden család szeretné, ha a gyerkőcök egyik kedvenc ünnepe emlékezetesen telne. Az idei gyereknap még talán nem lesz olyan, mint a vírust megelőző években, mi azonban ajánlunk néhány programot és közös tevékenységet, amikkel jól telhet a nap, bárhol is töltsük azt.

A tárgyi ajándékok mellett gyakran lepik meg a szülők gyermekeiket valamilyen élménnyel vagy programmal. A kitüntetett figyelem, a rájuk szánt idő sokat számít azoknak a gyerekeknek, akik nem mindig tölthetnek annyi minőségi időt dolgozó szüleikkel, amennyit szeretnének. Ne feledjük, a lényeg az, hogy gyermekünk érezze, fontos számunkra. Ezek után biztosan sikeres lesz a gyereknap, bárhol is zajlik majd a program.

Otthon

A korlátozások, az óvatosság, vagy akár az időjárás is késztethet minket arra, hogy a napot az otthonunk kényelmében és biztonságában töltsük. Ebben az esetben mindenképpen olyan programot találjunk ki, ami nem szokványos és unalmas a gyerekek számára.

  • Játszhatunk együtt egy új társasjátékkal, vagy tarthatunk olyan napot, ahol a gyerekek hozzák a szabályokat.
  • Süthetünk vagy főzhetünk a gyerekek aktív bevonásával. Ebben az esetben mindenképpen valami mókás kinézetű finomságot igyekezzünk összehozni.

Kisközösségben

A gyerekek hasonló korú társaikkal tudnak kibontakozni igazán. Az elmúlt hónapok során a közösségben is hiányt szenvedtek azok a gyerekek, akik éppen fontos szociális készségeket sajátítanának el ebben a korban. Beszéljük a szomszédokkal vagy az osztálytársak szüleivel a gyereknapról, és hozzunk össze egy közös programot.

  • Rendezzünk kerti partit vagy pikniket a gyerekeknek, akik így együtt játszhatnak a szabadban, kötöttségek nélkül.
  • Menjünk a kis csapattal kirándulni; a természetben korlátozások nélkül érezhetjük jól magunkat, a gyerekek pedig megismerhetik a túrázás örömét és szépségét.

Nyilvánosan

Korábban gyereknapon nyüzsögtek a gyerekek a parkokban, sorba álltak az ugrálóvárnál, a lufis bódénál és a fagyiskocsinál. A nagy nap előtt érdemes körülnézni az interneten, hogy hol tartanak már kifejezetten ilyen rendezvényeket – a gyereknapi programok száma még bővülhet. A tömött városi parkok helyett nagyobb az esélye a vidéki, természetközeli programok megtartásának.

  • Menjünk állatkertbe vagy vadasparkba, ezzel is támogatva az újranyitó létesítményeket.
  • Keressünk fel egy nemzeti parkot vagy vidéki várost, ahol kifejezetten gyereknapi programmal várják a családokat.
 Gyereknap

Olvasd el többi cikkünket is:

Így válassz megfelelő SUP-ot! kisokos »

Szuper tippek, hogy a fürdetés élmény legyen! »

Miért alkalmazzunk fejlesztő játékokat? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben