Mezítláb az egészséges lábakért

A mezítlábas járás természetes és egészséges. A mindennapokban az utcán cipőt hordunk, hogy megvédjük a lábunkat a mesterséges veszélyektől. A lábunk alkalmazkodik, ezzel egy időben azonban hajlamos elfelejteni a természetes járás mechanizmusát. Tartsuk észben, hogy még a legkényelmesebb cipő sem tudja megakadályozni a lábfej izmainak elgyengülését.

Szerencsére ezt ellensúlyozhatjuk azzal, ha az otthonunkban vagy olyan helyen, ahol tudjuk, hogy nem botlunk üvegszilánkba vagy kavicsba, a lehető legtöbb időt töltjük cipő nélkül. A lakás egyenletes terepe azonban nem igazi kihívás a lábfej számára.

Ha változatos terepen járunk mezítláb, azzal javul a talajfogás, az egyensúlyérzék, a lábmechanika, ezáltal még a testtartás is. Ha nincs lehetőségetek rendszeresen a szabadban edzeni a lábfejeteket, akár az otthonotokba is varázsolhatjátok a különböző talajokat. A Muffik szenzoros ortopédiai szőnyeg kirakódarabjaiból tetszőleges sorrendben és alakban helyezhettek le utat a lakásban. Valahányszor átmentek rajta, a puha fű, a kavicsok, a dió, az örvény, a tengeri kagyló, a dinó tojások és az erdei talaj érintése valóságos kaland lesz az érzékeny talpacskák számára.

A szőnyeg darabjai könnyedén egymásba illeszthetők, így a különleges pályákat olyan hosszúra építhetitek, amilyenre csak szeretnétek! A Muffik szőnyegek tartósak, sokáig biztosítják a természet élményét az otthonodban. Ha egy mókás kiegészítőt szeretnél, ami segíti a gyermeked egészséges fejlődését, nézz körül a Muffik színes kínálatában.

Olvasd el többi cikkünket is:

Készüljünk a húsvétra! II. – Nyuszi hopp! »

Készüljünk a húsvétra! I. – Tojáskaland »

A zsákbamacska és a kibontás öröme – fiúknak is »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben