Közös idő a magabiztos sulikezdésért

Mindig reménykedhetünk abban, hogy a tanárok az első héten még nem árasztják el házival és tanulnivalóval gyermekünket. Még ha ez valóban így is van, a kötetlen nyáriszünet után biztosan éles váltás a tanteremben eltöltött sok-sok óra. Egy kis tervezéssel sokat segíthetünk abban, hogy könnyebben menjen ez az időszak.

Hogyan segíthetsz?

Amikor a heti programot tervezitek, próbáljatok meg legalább napi fél órát közös játékra is elkeríteni! Ezzel segíthetsz átmenetet teremteni a szünet és iskola között. Sőt, megmutathatod a gyermekednek, hogy fontos a kikapcsolódás, amivel megelőzheted a későbbi iskolai kiégést. A sulis közösséghez is újra alkalmazkodni kell ilyenkor, így egész biztosan jól fog neki esni a családi kör biztonságában eltöltött minőségi közös idő.

Milyen játékokat válasszatok?

A hancúrozós, feszültséglevezetős játékok mellett próbáljatok ki néhány fejtörősebb, logikai társasjátékot is! Ezzel lazább formában, észrevétlenül gyakorolhatnak, sajátíthatnak el a gyerkőcök olyan készségeket, amelyekre a suliban is szükség lesz. A beolajozott agytekervényekkel biztos könnyebben fog menni a matekóra és az összefüggések feltárása. A sikerek pedig növelik a gyermeked önbizalmát, magabiztosabbá teszik a suli legelső napjait.

Egyszemélyes játékok közösen

A napi játékidőben egyszemélyes logikai játékokat, szórakoztató feladványokat is megpróbálhattok közösen megoldani. Ilyenkor a kikapcsolódás közben kitapasztalhatod, hogy hogyan tudod leginkább segíteni a gyermeked abban, hogy rájöjjön a helyes megoldásra. Ez a tapasztalat aranyat fog érni, amikor beköszönt a suliban a hajtás, eljön a háziáradat. A gyermeked pedig tudni fogja, hogy számíthat rád, ha segítségre van szüksége.

Ha szeretnél újdonságot vinni a közös játékidőbe, itt nézz körül!

 sup

Olvasd el többi cikkünket is:

Varázslatos teremtmények emlékezetes belépővel – Hatchimals »

A tanulás a játékkal kezdődik! »

A plüssök fontossága gyerekkorban »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben