Készüljünk a húsvétra! I. – Tojáskaland

Véget ért a farsangi időszak, és már egyre gyakrabban lehet részünk a tavasz első napsugaraiban. Nőnek a virágok, rügyeznek a fák és melegszik az idő... a gyerekeket viszont valami más foglalkoztatja: mikor lesz már húsvét?

Február 17-től kezdve egészen április 3-ig tart idén a nagyböjt, amit a hívő emberek ma is különböző mértékű böjtöléssel töltenek. A negyven napos időszak leteltével azonban jöhet az év második legnagyobb ünnepe, méghozzá a húsvét.

A kisgyerekes családokban a bibliai történetek helyett gyakrabban hangzanak el különböző magyarázatok azokra a furcsaságokra, hogy miért nyuszi hozza a tojást, és hogy egyáltalán miért a tojás körül forog ez az ünnep. A tojás magának az életnek egy világszerte elterjedt szimbóluma, így akár Krisztusig, akár a természet megújulásáig vezetjük vissza, mindenki asztalán helyet kaphat ez a finom és tápanyagokban gazdag étel.

A húsvéti tojások díszítése kreatív kézműves program, amit a gyerekek kifejezetten élveznek. Nem árt készülni pár hímes tojással és úgy várni a locsolókat majd húsvét hétfőn. Az ötleteket akár már most gyűjthetitek az egyedi tojásokhoz. Aki nem bízik a kézügyességében, akár tojásmatricákat is beszerezhet a dekoráláshoz.

Kisebb gyerekek számára húsvétkor gyakran rendeznek tojáskereső versenyt, ahol piros tojások, csokitojások, vagy más apró ajándékok lapulnak az udvaron. Így nem csupán az ajándék, de a keresés örömét is átélhetik.

Ha szeretnél húsvéti tematikájú játékokkal kedveskedni a gyermekeidnek, vagy akár azokat elrejteni majd a kertben, ne aggódj, hiszen tojás alakú játékból nincs hiány. A kikelthető játékok az utóbbi években kifejezetten népszerűek. A fiúknak dinó tojást vagy a Treasure X Alien tojását, míg a lányoknak a Rainbocorns varázslatos egyszarvúit vagy a Hatchimals tündérlényeit rejtő tojásokat ajánljuk. Az egészen kicsiknek pedig tökéletes ajándék lehet egy tojástartónyi mókás kis tojás: a Tomy kukucska tojások sorozata az egyik legsokoldalúbb fejlesztőjáték a tipegőknek.

Húsvéti tojások

Olvasd el többi cikkünket is:

A NERF sikertörténete »

5 ok a társasozásra »

Az erdő kis állatai takaros babaházakban »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben