Miért érdemes előre megvenni a karácsonyi ajándékot

Karácsonyi ajándék októberben?

Az emberek idegei sokszor túlterhelődnek, amikor az utolsó pillanatban rohangálnak karácsonyi ajándékért. Sokszor nem segít a meditációs gyorstalpalló, ám ha időben megveszed az ajándékod, az sokkal inkább.

Tervezz!

Gyakran megesik, hogy a gyerkőcök konkrét elképzeléssel fordulnak a Mikuláshoz. Ilyenkor a szülő nem tud mást tenni, mint konkrétan azt a babát, vagy azt a kisautót a kosarába tenni. Ha az ember nem szeretne a karácsonyi készülődések utolsó napjaiban még hajkurászni azt a modellt, amire áhítozik szeretett csemetéje, akkor nem árt már októberre időzíteni a levelet a Télapónak. Ha adott a célpont, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy meg is szerezzük, ráadásul a legjobb áron. Ha időben elkezdjük a böngészést, nem kell kapkodni, vagy helyettesíteni a kiszemelt játékot.

Csúnya december!

Senkinek sem meglepetés, de a december az év legdrágább hónapja. Még a Black Friday akciókat figyelembe véve sem tekinthető gazdaságosnak, ezért akinek számít a pénztárcája, az kerülje a decemberi extra kiadásokat.

A sors keze

Nos, ha esetleg tényleg rendkívüli akcióra bukkantunk decemberben és fogjuk a fejünket, hogy miért nem vártunk eddig, akkor bizony semmi pánik. Ha korábban vásárolsz akkor bőven van időd utánajárni, hogy meddig veszik vissza a terméket és milyen költségekkel jár a folyamat, így könnyedén visszacsinálhatod.

Ünnepi kavalkád

Filmekből ismerős lehet az a jelenet, amikor az emberek egymást taposva próbálnak meg az utolsó darabokért nyúlni az áruházakban, mintha csak világvége lenne. Nem csak a mozivásznon létezik ez a jelenség, előfordulhat, hogy kifogy pont az a kollekció, amiből mi be szerettük volna szerezni az ajándékot.

Nem ér oda időben

Újabb érv a korai vásárlás mellett, hogy a posta igen leterhelt az ünnepek tájékán. Ha nem gondoskodunk időben a vásárlásról, talán nem érkezik meg a csomag időben és csak akkor nem marad üresen a karácsonyfa alatti parkettanégyzetméter, ha csemeténk telesírja.

Mindenki egyért, egy mindenkiért

Karácsony táján sajnos az emberek képesek elveszteni a fejüket. A pánik, a kapkodás senkinek sem jó, arról nem is beszélve, hogy a játékboltok dolgozói is rendkívül le vannak terhelve. Ahhoz, hogy az interakció simán menjen közted és a bolt között, tényleg ne hagyd az utolsó pillanatra az ajándékvásárlást.

Stressz helyett mézeskalács

Ha a karácsonyt megelőző napok nem rohangálással telnek, akkor több idő marad a családra. Süssetek együtt a gyerekekkel mézeskalácsot vagy karácsonyi nassolnivalókat, ahelyett, hogy izzadva remegsz a sorban azért, hogy el ne fogyjon a kiszemelt ajándék, mire sorra kerülsz.

Olvasd el többi cikkünket is:

A játék jó üzletemberré tesz »

Jégvarázs 2 újdonságok »

Halloween ünneplése a gyerekekkel »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben