Homokozásra fel!

Idén nyáron is rengetegen mennek vízpartra hűsölni és felfrissülni. Legyünk a tenger-, a folyó-, vagy akár a tóparton, homokozni mindig szuper ötlet, hiszen kikapcsolódás közben, játszva fejleszthetjük gyermekünk érzékszerveit és kreativitását.

A homokozás nagyon fontos a motoros készségek, a kéz-szem koordináció, valamint az izmok erősítésének szempontjából. Amikor a kis lurkónk egy lapátot vagy éppen egy fagyi formát ragad a kezébe akkor finom motoros képességeit trenírozza, míg amikor felemel egy homokkal teli vödröt, akkor a nagymotoros képességeit pallérozza.

Mi van akkor, ha nem tudunk vízpartra látogatni a nyár folyamán, hogy fejlesszük homok nélkül gyermekünk készségeit?

Aggodalomra semmi ok! Akár egészségügyi megfontoltságból, vagy éppen más okból kifolyólag nem megyünk nyaralni, akkor sem kell lemondanunk a homokozásról! Elhoztuk nektek a megoldást: kinetikus homok!

 sup

De mi is ez a különleges anyag és hol használhatjuk?

Összetétele és állaga szinte kivétel nélkül megegyezik a természetből jól ismert homokéval, ám valamiben mégis nagyon eltér, ez pedig a takaríthatósága. Soha nem volt még ennyire egyszerű eltűntetni a homokot a padlóról, a szőnyegről vagy akár a bútorokról! Az örökmozgó gyurma úgy tapad a kézhez, mint a vizes homok, ám ha meguntuk az építést, sokkal könnyebben eltávolíthatjuk magunkról. Sosem szárad ki, így felporszívózni is egyszerű! Ráadásul ártalmatlan anyagösszetétele miatt nem veszélyes a gyermekekre a mágikus homok.

Felhasználhatósága széleskörű, azonban ajánlott, inkább kisebb építményekbe belekezdeni, mivel pehelykönnyű állaga miatt a nagyobb alakzatok egyszerűbben szétporladnak. Ennek ellenére klassz szórakozási lehetőséget nyújt és számtalan formát el lehet készíteni a kinetikus homokkal.

A homokalkotásoknak csak a képzelet szabhat határt!

Olvasd el többi cikkünket is:

Kell egy kis csínytevés: Fel ne ébreszd aput! »

Válaszd ki Te az Ország Játékát! »

5 ok, amiért jót tesz a gyerekeknek a halloween »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben