Hogyan ünnepeljük a Föld napját gyermekünkkel?

A Föld napja minden évben emlékeztet minket, milyen csodálatos hely is Földünk, és milyen fontos értékelnünk azt. A Föld tiszteletét, óvását nem lehet elég korán megtanulni. Gyermekeink számára is fontos, hogy élhető környezetben nőhessenek fel. Összegyűjtöttünk nektek pár játékos programot, mely arra ösztönzi a gyerekeket, hogy újrahasznosított anyagokból készítsenek tárgyakat, és több időt töltsenek a szabadban.

Kertészkedés

A gyerekekkel együtt ültetett kert az egész család számára előnyös. Minőségi időt tölthettek együtt, miközben olyan hobbival ismertetik meg a gyerekeket, amely egy életre szólhat! Ültessetek együtt virágokat, akár a kertben, akár újrahasznosított kaspókba! Újrahasznosított virágtartó Egy konzerves doboz kiválóan alkalmas virágcserépnek.

  1. Áztassuk be a fémdobozt, hogy a címkét könnyedén el tudjuk távolítani.
  2. Fessünk rá tetszőlegesen mintát temperával, vagy akár ragasszunk rá fonalat!
 Kerteszkedes

Kincsvadászat

Tegyük a napi sétát egy Földbarát kalanddá! Írj egy listát előre, melyen az általában utcán eldobált hulladékok vannak felsorolva (pl. papírzsebkendő, műanyag palack, nejlonzacskó). A gyermek feladata, hogy kiszúrja a környezetében lévő eldobált szemetet és a kukába helyezze őket. Természetesen mindezt kesztyűben tegye, ha pedig a gyermek nagyon pici, szóljon inkább neked, hogy vedd fel! Ezzel megtaníthatjuk csemeténknek, hogy óvja környezetét, és soha ne szemeteljen!

Madárcsemege

Fontos, hogy ne csak környezetünkre, hanem a környezetünkben élő állatokra is odafigyeljünk. Kedveskedjetek a kis madárkáknak egy kis csemegével! Amire szükségetek lesz: Wc papír vagy kéztörlő gurigája, madzag, méz, madáreleség

  1. Egy kanál segítségével kend be mézzel a gurigát.
  2. Forgasd bele alaposan a madáreleségbe.
  3. Fűzd fel a madzagra és akaszd ki egy fa ágára. Kész is!
 Kerteszkedes

Megújuló energiaforrások megismertetése

A Föld számos energiaforrással lát el minket, melynek megismerése rávezetheti a fiatalabbakat is, hogy értékeljék a természetet. Mondjuk el gyermekeinknek, hogy a fa tüzelése meleget ad, a Nap és a szél segítségével sok elektromos berendezés működik, a víz pedig maga az élet forrása. Feladat: A különböző vezényszavakat hallva, a gyerekeknek az következő mozgásokat kell végezniük:

• szél: malomkörzés

• víz: ujjongva ugrálás

• nap: felfelé nézünk

• Föld: megérintjük a talajt

Játék menete: A gyerkőcök körbe-körbe futkosnak, majd a vezényszó hallatára a megfelelő mozgást kell minél előbb bemutatniuk. Aki utoljára reagál kiesik! Induljon a játék!

Olvasd el többi cikkünket is:

Szuper tippek, hogy a fürdetés élmény legyen! »

Miért alkalmazzunk fejlesztő játékokat? »

A Nerf sikertörténete »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben