Hangolódjatok a húsvétra kreatívan!

Közeledik a húsvét, ideje tavaszias pompát varázsolni a lakásba. Nem csak karácsonykor érdemes fokozott készülődéssel várni az ünnepet. A kézművességnek több áldásos hatása is van: fejlődik a kreativitás, a kézügyesség és még az otthonunk is megszépül!Mivel mostanában a szokásosnál több időt töltünk a házban, fontos, hogy változatosan dekoráljuk azt. Ha nem mehetünk ki, hozzunk az otthonunkba a tavaszt és az ünnepet. A gyerekekkel végzett kézműves foglalkozás remek formája a családi minőségi időtöltésnek, ráadásul a gyerekek készségeit is fejleszti.

1) Készítsetek tojásfát!

A húsvéti asztal egyik klasszikus dísze a tojásfa. Ez lehetőségektől mérten több kisebb vagy nagyobb ág egy stabil vázában, rajta tojásdíszekkel. Ezek lehetnek színes, boltban vásárolt díszek, de akár mi magunk is kihúzhatunk és megfesthetünk néhány tojást. Sőt, bármilyen más díszt is aggathattok rá - csibék, nyuszik, bárányok, szivecskék vagy akár virágok is megférnek az ágakon.

2) Jöhetnek a nyuszik minden mennyiségben!

Az édes kis nyuszikat mindenki szereti. Ha van gyakorlatotok a fonalak terén, elkészíthetitek őket pompontesttel, míg, ha páratlan zokniból hentereg nálatok sok, akkor jöhetnek a vattával töltött zokninyulak. Ha a kézművesség terén inkább a papírt kedvelitek, könnyen készíthettek magatoknak nyuszifüles fejdíszt, amit aztán egész húsvétkor viselhettek.

3) Képeslapok

A korlátozások és az egymásra való odafigyelés jegyében sok család külön tölti idén a húsvétot. A videóhívások közelebb hozhatnak minket a távol élő nagyszülőkhöz, de ha szeretnétek őket még jobban megörvendeztetni, készítsetek nekik húsvéti üdvözlőlapokat. Érdemes ennek korán nekilátni, hogy még célba érjen vele a posta. A lap lehet egyoldalas vagy kinyitható, sima rajzolt, vagy akár domború is. Gyűjtsetek inspirációt az internetről, és készítsétek az ajándékot szívvel-lélekkel!

Olvasd el többi cikkünket is:

A NERF sikertörténete »

5 ok a társasozásra »

Az erdő kis állatai takaros babaházakban »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben