Halloween ünneplése a gyerekekkel

A Halloween ünneplése még mókásabb, ha gyerkőcök rohangálnak a ház körül. Íme néhány mókás ötlet, hogy jól teljen az ünnep és a mendemondák ne hozzák a frászt a kicsikre. A Halloween - amellett, hogy egy igazán mókás ünnep – olykor a frászt hozza a kisebbekre, akik nem igazán értik mi folyik itt október végén.

Halloween története

Nem árt, ha utánajárnak a szülők a Halloween mivoltának és felvilágosítják a kis kíváncsi apróságokat, mielőtt még megijednének. A gyerekbarát köntösbe bújtatott információk segíthetnek a gyerekeknek megérteni miről is szól az ünnep, ráadásul tanulhatnak is belőlük. Mesekönyv Halloween táján nem árt, ha a gyerekek a töklámpások hangulatába kerülnek. Nem árt olyan meséket választani, melyek elhozzák az ünnep hangulatát, azonban nem tartalmaznak ijesztő elemeket.

Gyerekbuli

Nincs is jobb ősszel, mint a kis boszorkányoktól, vámpíroktól és szellemektől nyüzsgő ház. Egy kis halloween-i buli igazán jó élményekkel látja el a lurkókat, pláne ha a nasik is kreatívak. Ha még beöltözős is a délutáni összeröffenés, az csak még jobb! Nasik Ha már party, akkor bizony ne maradjon le a szülők kreativitása sem az étlapról, na meg persze a látványos nasik sem. Az interneten többszáz ötlet várja a vállalkozószelleműeket, hogy halloween témában alkothassanak harapnivalót a konyhában. Filmek A jó hangulatot filmnézéssel is meg lehet teremteni, de ha lehet inkább aranyosabbat válasszunk, mint ijesztőbbet. Casper vagy E.T. kalandjai ilyenkor toplistás választások.

Kézműveskedés

Ha már ennyire sokszínű ez az ünnep, akkor semmi se szabjon határt a gyerekek kreativitásának. Készítsenek egyedi töklámpásokat, fessenek, rajzoljanak vagy dekorálják ki a házat. Ebből remek családi program is lehet, ha anya és apa is odaülnek a kis asztalkához.

Olvasd el többi cikkünket is:

A játék jó üzletemberré tesz »

Jégvarázs 2 újdonságok »

Miért érdemes előre megvenni a karácsonyi ajándékot »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben