Kell egy kis csínytevés: Fel ne ébreszd aput!

Szülőként nem mindig könnyű kezelni a gyermeki csínytevéseket. Pedig a határok feszegetése a személyiségfejlődés természetes része. A gyerekeknek szükségük van arra, hogy néha áthágják a szabályokat. Erre ad lehetőséget a Fel ne ébreszd aput! társasjáték biztonságos és szórakoztató formában.

A nagy csíny

A könnyen tanulható, szerencsealapú társasban az a feladat, hogy a játékosok elsőként csenjék el a hűtőben lapuló tortát. Erre itt az ideális lehetőség, hiszen apa épp alszik. Méghozzá elég hangosan, mert a játéktér közepén egy mókás, horkoló apafigura szunyókál. A tábla, azaz a lakás viszont telis-tele van zajos akadályokkal. Így a lebukás lehetőségének izgalmát is megélhetik a gyerkőcök. Apa bármikor felébredhet, és a rendetlenkedőket visszazavarja a szobájukba.

Út a tortáig

Minden játékos kap egy adag kártyát, amivel néhány akadályt megúszhat. Nem lép rá szegény cica farkára, vagy nem borítja fel a lábast. A soron következő csínytevő pörget egy színt, és előre lép a megfelelő színű mezőre, ahol egy akadály várja. Ha a játékosnál nincs megfelelő kártya, akkor egy óvatlan mozdulattal zajt csap. Ilyenkor meg kell nyomni az ébresztőórán a gombot, és közösen izgulni, vajon felébred-e apa. Az ébredés igazán hatásos, hiszen a figura ilyenkor gyorsan felpattan az ágyban némi riadalmat okozva. Amikor ez megtörténik, még az is lehet, hogy az ágyon álldogáló bábuk is repülnek, és visszakulloghatnak a tábla elejére. Akár már két rosszcsont is elindulhat a tortáért, de négyesben még érdekesebb a közös lopakodás. A játék végén csak egy játékos érheti el a tortát, így a Fel ne ébreszd aput! alapvetően klasszikus, versenyzős társasjátéknak számít. A közös csínytevés élménye mégis inkább összekovácsolja a résztvevőket.

Ha nálatok is belefér egy kis huncutság, akkor itt szerezheted be a Fel ne ébreszd aput! társast a te kis csíntevődnek!

Olvasd el többi cikkünket is:

Válaszd ki Te az Ország Játékát! »

5 ok, amiért jót tesz a gyerekeknek a halloween »

Közös idő a magabiztos sulikezdésért »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben