Az erdő kis állatai takaros babaházakban

Ki ne látta volna már egy-egy játékbolt kirakatában a klasszikus eleganciával berendezett kedves babaházakat, amikben babák helyett apró egerekre, nyuszikra vagy medvékre emlékeztető lények foglaltak helyet? A Sylvanian Families játékcsalád ikonikus babaházai mellett több generáció nőtt már fel.

Az édes kis Sylvanian figurák egy japán cég, az Epoch jóvoltából 1985-ben jöttek létre. A játék ötvözi az állatfigurák és a babaházak nyújtotta élményt. A legelső Sylvanian játékok még porcelánból és fából készültek, ezeket azonban felváltotta a műanyag, a plüssborítás és más könnyű, gyerekbarát anyagok. A játék népszerűségét fokozta, hogy a gyerekek a kedves figurák animációs kalandjait is nyomon követhették a tévében. A mesesorozat Európába is betört, Angliában Spanyolországban, de még hazánkban is vetítették Álomerdő lakói címmel.

A kedves arckifejezéssel és saját karakterisztikával rendelkező figurák tökéletesek a gyerekek mindennapi szerepjátékaira. Az öltöztetés és a házak berendezése kreativitást igényel, míg az emberi tulajdonsággal rendelkező állatfigurák mozgatása fejleszti a szociális érzéket és akár a beszédkészséget is.

A többszörösen díjnyertes játékok népszerűsége azóta is töretlen. Ma már nem csupán a gyerekek, de a kedves figurákat szívesen gyűjtő felnőttek is szívesen vadásznak egy-egy különlegesebb darabra. Az évek során 45 országban több mint 100 millió figura talált gazdára.

Olvasd el többi cikkünket is:

A NERF sikertörténete »

5 ok a társasozásra »

Hangolódjatok a húsvétra kreatívan! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben