A zsákbamacska és a kibontás öröme – fiúknak is

Az ajándékokat minden gyerek szereti – kiváltképp, ha azok alaposan be vannak csomagolva. Az ünnepi csomagbontogatásra azonban már nem kell karácsonyig várni, hiszen számtalan játék képes meglepetés-élményt nyújtani.

A 2000-es évek slágerterméke a Kinder-tojás volt, ahol nem is igazán a csokoládé, hanem a tojásban lapuló meglepetés hozta lázba a gyerekeket. Az egyszerű, gyűjthető figurák mellett sok olyan játékkal is találkozhattak, amelyeket rövid útmutató alapján kellett összeszerelni vagy felmatricázni. Végső soron azonban a kibontásuk mindig ugyanúgy ment; letépték a fóliát, kettétörték a csokoládét és felnyitották a kapszulát.

Az öröm, a várakozás és a felfokozott érzelmi állapot éppen a kibontás alatt jön létre – ezért nézik a gyerekek szívesen a videómegosztók unboxing, vagyis kicsomagolós videóit. Az élmény még videón keresztül is olyan jó, hogy újra és újra át akarják élni. A valódi élvezetfaktor maga a kicsomagolás, a csomagban rejlő meglepetés pedig csak a jutalom. Mi lenne, ha éppen ezt a kicsomagolást lehetne kreatívan és játékosan elnyújtani?

Hallottál már a fiúk kedvencéről, a Treasure X szériáról? Ez a játék ötvözi azokat az elemeket, amikért a fiúk odavannak: harcosok, szörnyek, fegyverek, mentőakció és rengeteg trutyi. A Treasure X különböző tematikus szériái hasonló mechanizmusra épülnek: a gyerekeknek ki kell szabadítaniuk a slime-szerű zselébe ragadt harcosokat. A figura, a fegyver és az esetleges kincs megtisztítása után pedig jöhet a velük való játék!

A tűz és a jég harca kiadásban az egyszerűen használható készlettel a gyerekek egy tüzes vagy jeges vulkánt hozhatnak működésbe, és a láva vagy jég rejti majd a fenevadat vagy éppen a harcost. Ezzel szemben az Alien kiadásban a bátor kalandorokat gonosz űrlények falták fel, és a gyerekekre vár a feladat, hogy kiszabadítsák a hősöket a trutyis lények gyomrából. A Treasure X népszerűsége töretlen, így a jövőben újabb és újabb tematikájú játékok várhatók.

Treasure x logo

Olvasd el többi cikkünket is:

Készüljünk a húsvétra! II. – Nyuszi hopp! »

Készüljünk a húsvétra! I. – Tojáskaland »

Mit játszhatnak a felnőttek? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben