A Nerf sikertörténete

A Nerf márka immár négy évtizede nyújt biztonságos, mégis izgalmas szórakozást a gyermekeknek. Története azonban kevésbé ismert, ellentétben magával habszivacs lövedékekkel.

Kezdeti sikerek és bukások

A habszivacs technológia kifejlesztése a Parker Brothers nevéhez fűződik, akik eredetileg beltérre tervezett labda formájában képzelték el a terméket, mely gyorsan nagy népszerűségre tett szert. A gyerekek úgy játszhattak önfeledten a lakásokban, hogy a szülőknek nem kellett aggódni az esetleges károk miatt. A sikernek köszönhetően 1972-ben A Parker Brothers elkészítette a Nerf focilabdát, melynek fala szivacsból készült és egy különleges eljárásnak köszönhetően a külső borítása kemény volt. A cég további fejlesztési kísérletei közé tartozott a pingpong és teniszlabdák, azonban ezek nem nyerték el a nagyközönség tetszését. A sikertelenségek hatására a Parker Brothers a csőd szélére került. A Nerf történetét a Hasbro vitte teljes sikerre, akik a jogok megvásárlása után új életre keltették a márkát.

Nerf Blast a ball

A Hasbro a habszivacsból készült játékok gyártását nem szüntette meg. A labdák méretét airsoft játékpisztoly által kilőhető méretig csökkentették. Kezdetben ezek nagyjából golflabda méretűek voltak, mely nem volt biztonságos. Végül a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően megszületett a ma ismert darts nyílra hasonlító lövedék és a hozzá tartozó játék fegyver, a ”Nerf Blast a ball”.

Máig tartó siker

A Nerf szivacskilövői a mai napig hatalmas népszerűségnek örvendenek, a kalandvágyó gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek között egyaránt. A modern kínálatuk számos különböző méretű, kinézetű szivacskilövőt tartalmaz. Ha kedvet kaptál egy jó szivacscsatához, nézz körül a nálunk, ahol számos Nerf fegyver közül válaszhatsz. Lövöldözésre fel!

Nerf logo

Olvasd el többi cikkünket is:

Így válassz megfelelő SUP-ot! kisokos »

Mit csináljunk gyereknapon? »

Szuper tippek, hogy a fürdetés élmény legyen! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben