A tanulás a játékkal kezdődik!

Ki ne szeretné, hogy gyermeke könnyedén boldoguljon az iskolában, sikerélménye legyen tanulmányai során, jó eredményeket érjen el és olyan pályát választhasson magának, amilyet igazán szeretne.

Bármily hihetetlenül hangzik, a tanuláshoz szükséges legfontosabb készségek és képességek a gyermek életének első 5 évében alakulnak ki, amit leginkább játék közben sajátít el. A kisgyermek játék közben fedezi fel a körötte lévő világot. Játék közben tanulja meg, hogyan fogja kézbe a tárgyakat, hogyan vegye rá azokat, hogy egyre inkább engedelmeskedjenek neki. Játék közben tanulja meg a színeket, a formákat, az alakzatokat, a mennyiségeket, a számokat. Óvodáskorban egyre tökéletesedik finommotorikája, egyre jobban felismerhetők az általa rajzolt alakzatok, megtanul ollóval vágni, papírt hajtogatni. Mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megtanuljon például írni-olvasni. Különbséget tud tenni a dolgok számossága között, felismeri a számjegyeket, kialakul a számfogalma és felfedezi az ismétlődő mintázatokat, ami később a matematika tanulás alapja lesz. Beszéde mindenki számára érthetővé válik, egyre választékosabban tudja kifejezni akaratát, érzelmeit. Mire iskolába megy képessé válik arra, hogy figyelmét akár 30-40 percre is egyetlen dologra koncentrálja, együttműködjön másokkal és akár a szivacs, magába szívja az egyre szélesebb körből származó tudáscseppeket.

A jól megválasztott játékok nem csak örömteli perceket varázsolnak gyermeked életébe, hanem segítik a fontos készségek fejlődését is. A pillanatnyi élvezetet és passzív szórakozást nyújtó játékok helyett éppen ezért érdemes olyan játékokat (is) választanod, amelyek újra meg újra felfedezésre, gondolkodásra, önálló problémamegoldásra és kreativitásra késztetik gyermeked. Az ilyen játékok állandó kihívást tartogatnak, ezért a gyerekek sokáig és szívesen játszanak velük.

Az amerikai Learning Resources játékai több mint 30 éve segítik a szülőket és pedagógusokat világszerte abban, hogy a gyermekek készségei és képességei játék közben fejlődhessenek és csiszolódhassanak. Mindegyik játék kiválóan alkalmas szabadjátékra (amikor a gyermek látszólag minden cél nélkül próbálgatja és saját kedvére játszik vele), de a hozzáadott, fejlesztőpedagógusok által összeállított játékötletek révén olyan játékokat is játszhatunk velük, amelyek egy-egy részképesség fejlesztését teszik lehetővé. A Learning Resources játékai már a gyerekjátékok.hu-n is elérhetők. Másfél éves kortól a kisiskolás korig kínál olyan játékokat, melyekkel játékos formában tanulhat gyermeked. Ismerkedj meg velük és tapasztaljátok meg gyermekeddel azt a különleges élményt, amit a velük töltött játék jelent. Szülőként is imádni fogod!

 sup

Olvasd el többi cikkünket is:

Közös idő a magabiztos sulikezdésért »

Varázslatos teremtmények emlékezetes belépővel – Hatchimals »

A plüssök fontossága gyerekkorban »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben