A játék jó üzletemberré tesz

Az üzleti élet telis-tele van mindennapi kihívásokkal, folyton naprakésznek kell lenni és nem árt előre gondolkodni, ha sikeresek akarunk lenni abban, amibe épp belefogtunk.

A játék fontossága

A játék nagyban hozzájárul a kisgyerekek egészséges fejlődéséhez és amellett, hogy számos agyi területet igyekszik a helyes irányba terelni, remek felnőtteket eredményez. Akik sokat játszanak, azok a nagybetűs életben remekül helyt állnak, még a munkahelyeiken is.

Az önfeledt időtöltés nem csak mókás, de kifejezetten hasznos és megannyi módja van az ugrabugrálástól kezdve, a kirakózáson át, egészen a vízipisztolyozásig. Mi a helyzet azonban, ha külön vizsgáljuk a jótékony hatásait az üzleti szférában?

A játszó kezek

Mivel a környező világgal a kezünket használva érintkezünk, a játék során is ezt használjuk a felfedezésre. Ez teszi lehetővé a nyitottságot és az új dolgok felé irányuló érdeklődést, melynek hála könnyebben sajátítunk el tudást és vágunk bele innovációk alkotásába.

Elégedett üzletember

Megbeszélések

Az üzleti életben fontos a jó kommunikáció, hiszen munkatársakkal, főnökökkel és alkalmazottakkal is jól meg kell értessük magunkat, arról nem is beszélve, hogy a potenciális ügyfél lenyűgözése kulcsfontosságú lehet. A gyerekkori játékidő segít jó kommunikátorrá válni és megbirkózni a felmerülő problémákkal.

Rohanó világ

Ahogyan a világ rohan, az üzleti élet sem áll meg pihenni, ugyanis percről percre bővül és mutat újat, amihez a jó üzletembereknek alkalmazkodniuk kell. A spontán játék során egész sokféle szituációval ismerkednek meg a gyerekek, melynek köszönhetően gyorsan fognak tudni alkalmazkodni a bekövetkező változásokra.

Legóznak a munkahelyen

Felnőtt fejjel, a munkahelyen

A munkahelyek, ahol a dolgozóknak lehetőségük van játszani kikapcsolódásképpen, sokkal jobban teljesítenek. A beiktatott szünetek játékidővel töltve ugyanis számos jótékony hatásról árulkodnak. A kognitív funkciók terén fejlettebbek a játszadozó felnőttek, nő a produktivitásuk, csökken az esélyük a stresszre és a kiégésre, valamint rábukkanhatnak rejtett tehetségeikre is. A dolgozói elégedettség pedig egy újabb pont a munkahelyi játékidő melletti érvek alatt.

Olvasd el többi cikkünket is:

Vissza az iskolába: 15 tipp stresszkerülő szülőknek »

Játékos tanulás tavaszi szünet alatt is »

5 kerti játék, amit mindenki szeretni fog! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben