7 last minute iskolakezdési tipp anyukáknak

Az alábbiakban összeszedtük azokat az utolsó pillanatos tippeket és trükköket, amelyekkel simán megy majd az iskolakezdés a gyerekeknek és az anyukáknak egyaránt.

  1. Amit csak lehet, rendelj online, így megspórolod az utazással töltött időt és a boltokban rád törő frusztrációt. A nyugalmad a legfontosabb. Arra azonban ügyelj, hogy legyen elég idő a szállításra!

  2. Amit nem lehet online beszerezni, azt próbáld meg a környékbeli boltokban megvenni. Nem biztos, hogy a hipermarketben vagy a plázában találsz rá a legpraktikusabb benti cipőre. Ne rohanj el a kisebb üzletek előtt.

  3. Vizsgáld felül, miben lehetnek segítségedre a gyerekek otthon, így nem szakad rád az összes munka – legfeljebb az ellenőrzés. A szobatakarítás, a ruhák kiválasztása és az iskolatáska bepakolása esszenciális feladatok ahhoz, hogy a gyerekekből egy nap sikeres felnőtt legyen.

  4. Építs ki napi rutint! Határozd meg, mikor van lefekvés és mikor csörög az ébresztőóra, mikorra kell felöltözve a reggeliasztalnál ülni, és mikor van indulás. Olyan gyerekeknél, akik nem reagálnak jól a szabályokra, együtt is kialakíthatjátok a megfelelő rutint, úgy, hogy finoman rávezeted a lurkót az általad elképzelt időpontokra.

  5. Áldozz fel egy hétvégét a nyugodt hétköznapokért. Még szombaton elintézheted a nagymosást, és akár az egész heti uzsonnát megtervezheted és előre elkészítheted. H szeretnél felkészülten belevágni az iskolakezdésbe, érdemes rászánnod a hétvégét az előkészületekre.

  6. Ne feledkezz meg semmilyen nyomtatványról, engedélyről, adatbekérőről. Legyen elég igazolványkép és iratmásolat, hogy ne érjen meglepetésként semmi, amit az iskola kér. Nem árt vezetni egy noteszt otthon vagy egy dokumentumot a számítógépen, amibe a gyerekek mindig beleírhatják a teendőiket, a dolgozatok és az osztálykirándulások időpontját, hogy mindig képben légy.

  7. Legyél megértő! Talán ez a legfontosabb. A gyerekek rosszul is viselhetik az átállást, lehet nyűgösek lesznek reggel, vagy nem akarnak majd tanulni délután. Ilyenkor zsörtölődés helyett csak szeresd őket, hiszen ilyenkor van a legnagyobb szükségük rád.

Olvasd el többi cikkünket is:

A nevetés pszichológiája »

Velünk kupon nélkül is jól jársz! »

Aréna a nappaliban »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben