5 ok a társasozásra

A társasjátékok eredete hosszabbra nyúlik vissza, mint gondolnánk; már az ókori egyiptomiak is társasjátékokkal ütötték el szabadidejük egy részét. A játékok népszerűsége pedig azóta csak nőtt. Vajon miért ilyen népszerűek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében?

Ma már mindenféle témára és életkora szabott társasjátékkal találkozunk a boltok polcain. Sőt, sok játék a korosztályokon átívelve egyszerre szórakoztatja a gyerekeket és a felnőtteket. Míg a fiatalok a divatos társasjátékos szórakozóhelyekre járnak, hogy újabb és újabb játékokat próbáljanak ki, addig a családok inkább az otthonuk biztonságában és melegében veszik elő újra és újra a megunhatatlan kedvenceket.

1) Összehozza az embereket

Okolhatjuk a digitalizációt és a home office-t, de valójában már a televízió megjelenése óta folyamatosan kopnak el az emberi kapcsolataink. Az ember azonban társas lény, és a társas szórakozásból rengeteg pozitív energiát, szép emléket, valamint szociális készséget meríthet. A társasjáték arra is jó lehet, hogy a szülők és a gyerekek együtt szórakozzanak. A gyerekek vágynak a felnőttek társaságára, de a képzelt teazsúrral ellentétben egy társasjáték valódi szórakozást jelenthet a felnőttek számára is.

2) Előhozza a versenyszellemet

Mindenkiben ott lapul a versenyszellem, győzni pedig remek érzés. Ha mégsem nyerünk, akkor sincs semmi baj, hiszen csak egy játékról van szó. A társasjátékok menete olyan, akár az élet: megfigyelhetjük a szerencse forgandóságát vagy a taktikázás eredményét. Ezek a játékok remekül hatnak a logikára, mindamellett segítenek elfogadni, ha nem úgy sikerül valami, ahogy vártuk – ez utóbbi rendkívül fontos képesség a gyerekek számára.

3) Offline szórakozás

Iskola és munka után fáradtak keresünk valamilyen pihentető tevékenységet. Az olvasás szellemileg megterhelő, a tévé és a számítógép pedig a szemet bántja. Ellenben a társasjátékok teljes mértékben offline szórakozást nyújtanak a szeretteink és barátaink körében. Szellemi és lelki feltöltődést nyújtanak, sok-sok nevetéssel.

4) Időjárástól független

Kint szakadhat az eső, fújhat a szél vagy tombolhat a forróság; a társasjátékokat nyugodtan űzhetjük az otthonunk védelmében, sőt, akár este is. A hosszú telek és a késő nyári esték elképzelhetetlenek egy jó társas nélkül.

5) Csökkenti a stresszt

Sok társas megnevettet játék közben. A szerencse változékonysága is lehet mulatságos vagy izgalmas. A játék által átélt izgatottság, csalódás és öröm segít levezetni a mindennapokból felgyülemlett feszültséget. A rendszeres társasjátékozók jobban kezelik a stresszt, és csökkenhet náluk a magasvérnyomás kockázata. Nevessünk és játsszunk sokat, 3-tól 99 éves korig!

Ha kedvet kaptál, nézz körül a társasjátékaink között, ahol minden korosztály megtalálja a számára legjobb választást.Ha kedvet kaptál, nézz körül a társasjátékaink között, ahol minden korosztály megtalálja a számára legjobb választást.

Olvasd el többi cikkünket is:

A NERF sikertörténete »

Az erdő kis állatai takaros babaházakban »

Hangolódjatok a húsvétra kreatívan! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben